Nasıl Handstand Yaparım?

Artık ayaklarınızla yere sağlam basmanıza gerek yok ! Neden mi? Çünkü artık ellerimizin üzerinde durma vakti ! Haydi biraz handstand neymiş inceleyelim!


Handstand Türkçe ismi ile amut! Daha detaylısı son yıllarda trend haline gelen ellerinin üzerinde baş aşağı durabilme hareketi!

Deli misin neden handstand yapmalıyım dediğinizi duyar gibiyim :) Haydi faydalarına bir göz atalım.

Çünkü vücudu ters çervirdiğimizde, normal kan akışıda tersine dönmektedir. Bu sayede vücudumuzda dolaşım artarken, ayaklarımız ve bacaklarımız üzerindeki baskı hafifler. Beynimize gelen kan sayesinde bir anda sakinleşirken aynı zamanda enerjimiz artar, bu sayede depresif bir halden kurtulmakta çok daha kolaylaşır. Özetle arada kan akışını terse çevirmek, her gün bunu yaşayan biri olarak söylüyorum cidden kendini tazelemek gibi birşey. Denemeden sakın sakın vazgeçme! Dahası var elbette şöyle bir sıralamak istiyorum.

 

  • Gövdeyi güçlendirir.
  • Dengenizi arttırır.
  • Ruh halinizi düzeltir.
  • Güçlü karın kasları sağlar.
  • Kemik sağlığı, dolaşım ve nefes alma konularında yardımcı olur.
  • Dolaşım sistemini tazeler.
  • Esnekliği arttırır.
  • Endokrin sistemi uyarır.
  • Üst vücut dengesi oluşturur.
  • Minör depresyonu düzeltmeye yardımcı olur.

 

Çok anlattık! Haydi şimdi gel ve birlikte Handstand yapmaya başlayalım.

Merak etme gelir gelmez ellerinin üzerinde durmaya başlamıyorsun. Bu bir süreç ve adım adım ilerlemek en doğrusu. Bu hareket tabi ki kendi içinde ciddi bir kararlılık, zaman, sabır, bolca pratik ve kendine güven gerektiriyor. Şimdi bir workshop gününü hayal etmeni sağlamak istiyorum Kendini iyi hissettiğin bir spor kıyafet ile sahnedesin. Genel bir ısınma ile antrenmana başlıyoruz, cimnastik kökenli temel hareketlerin içerisinde yer aldığı esneklik ve güç gerektiren hareketleri beraber uyguluyoruz. Handstand yapmak için kol, karın, bacak tüm vücut kas gruplarına hakim olmayı bilmelisin bu sebeple antrenmanın başında minik bir kondisyon yapıyoruz. Bu ısınma ve kondisyon hareketlerinde aslında minik bir mucize gizli. Sen farkında olmadan handstand hareketini aslında uygulayabilecek noktaya geliyorsun. Sonrasında en sevdiğim yardımcı aletlerden biri olan boş bir duvara :) Nasıl yani dediğini duydum  Birlikte mutlu bir tırmanış için çabalıyoruz, ellerinin üzerinde durmaya başlayabildiğin bir sona yaklaşman için elimden geleni yapacağım. En büyük rakibin elbette ki kendin! Beden farkındalığını oluşturduğun ve zihnen ferahladığın, kendinle gurur duyduğun bir gün geçirmek istiyorsan HANDSTAND deneyimini kendine hediye etmelisin! Ve sonunda sen de ayakların yerine, ellerinle sağlamca yerde durabilirsin! Biz sana güveniyoruz! Şimdi sıra senin kendine güvenmende! Haydi bize ulaş ve birlikte Handstand yaparak bu muhteşem tecrübeyi birlikte kazanalım.

Günlük spor motivasyonu için bizleri takip et! @ebrukaradumanofficial ve @beden_atölyesi !

Kapat